Källardörren

Nu när vi fick så fina fönster i källaren så tyckte vi att källardörren också behövde bli lite finare. Har fuskat lite och inte målat baksidan av dörren, men det ska göras, kan inte ha dörren borta för länge då katterna inte får gå ner i källaren.
 
Av någon anledning får bloggen ibland för sig att jag inte ska få ladda upp bilderna åt rätt håll trots att de är sparade så.
 
Före, efter lite slipning och spackling. Funderade först på att behålla golvlisten i trä men den gick inte att slipa fin så den fick bli vit så syns det fula mindre.. 64 år av smuts var det på den :D
 
Efter, funderar på om handtaget också ska bli vitt eller om det ska få vara som det är. Vad tycker ni?
 
 

Källarfönster

Äntligen har vi nya källarfönster (med lås) så nu känns det tryggare, de gamla gick ju inte ens att stänga ordentligt. Nu återstår det bara att putsa grunden och måla. De gamla ska sparas och bli till drivbänkar nästa vår.
 
Före

Norrsidan var i något bättre skick..
 
Efter
 

Lampor och barn/gästrummet.

Vi har köpt lite nya lampor, en till köket som ska upp när vi fixat en längre sladd till den. Till vardagsrummet blev det en blå lampa i glas.
 
Vi städade ur barn/gästrummet igår kväll så nu vågar vi visa det :)
 
Men det är mycket att fixa, tapetsera om, sätta in ett element, sätta upp lister, byta ut golvlister som av någon anledning är i olika nyanser och för korta på vissa ställen. Vi funderar även på att sätta in ett litet fönster så det inte är så mörkt. Sen ska det in lite andra möbler, måste fundera på hur man använder ytan bäst då nästan hela rummet är under snedtak. Skulle uppskatta rummet som max 8 kvm golvyta+klädkammaren på kanske 2 kvm.
 

Växer så det knakar..

Nu händer det grejer i odlingslådorna. Har smakat en jordgubbe, fåglarna har smakat några och Jocke inte någon. Blir väl inte så stor skörd heller när plantorna är så unga. Nästa år planerar vi att gräva ett riktigt trädgårdsland och jordgubbsland så då blir det mer jordgubbsplantor och mer grönsaker.
 
Jordgubbar
 
Zuccini
Har kommit några små zuccini, snart får vi smaka.
 
Morötter, vitkål, blomkål, broccoli.
 
Sockerärt, ruccola, spenat, sallat och persilja.
 

Hall och trappa fortsättning..

Då saknas det bara att fixa ljusslinga bakom räcket samt ett par tavlor på väggarna :)
 
Före
Under
Efter
 

RSS 2.0