Hall och trappa

Har äntligen tagit mig tid att måla avskiljaren för hallen nere och uppe. Snart ska vi börja riva tapeterna uppe, nere sitter de så bra att vi bara ska måla över. Funderar på mullvadsfärg nere i hallen, men vad uppe som passar till? Som inte är beige för det känns för tråkigt då vardagsrummet är beige. Ljusslingan ska bytas mot en längre och fästas bakom trappräcket.
 
Annars har vi försökt vila och se oss om i området. Förra helgen var vi till Bäcksjön som är ett fint naturområde med badstränder och många fina grillplatser.
 

Grönsaksodling och bilder

Nu börjar det titta fram lite gröna blad. Har sått morötter, broccoli, blomkål, vitkål, ruccola, sallat, spenat, sockerärt, zuccini och persilja.
 
 
Jordgubbarna blommar, några veckor till så får vi smaka första gubben :)
 
Tristan följde med ut och inspekterade
 
Till sist några bilder nu när det blivit grönt, vi gödslade gräsmattan förra veckan men den är inte så mycket bättre än.
På sista bilden ser ni hur vi (Jocke) har grävt bort grus och lagt ner stockar som avgränsning så det blir lika som på andra sidan garaget. Vi ska fylla upp med jord på hela vänstra sidan om garaget så det är väldigt gropigt och bara ogräs, sedan ska vi så nytt gräs och kanske plantera någon bärbuske där, går inte att använda ytan till så mycket annat.
 
 
 
 
 
 
 

Gräsklippare m.m.

Vi klippte gräset första gången i förra veckan. Det blev en elgräsklippare från Stiga. Nu är gräset mycket grönare och behöver klippas igen.
 
Annars har vi gjort odlingslådor där Anna sått grönsaker och planterat de jordgubbsplantor hon fick av Gunilla på jobbet, de blommar redan så det blir några jordgubbar i sommar :) Vi fick även lite växter av Maria som är planterade i en enkel rabatt. Vi vet inte riktigt var vi vill ha saker så vi gör det enkelt i år så får vi flytta sen när vi bestämt oss.
 
För någon vecka sedan gick vi en sväng i byn och hittade en trevlig grillplats efter ån.

RSS 2.0