Bilder från igår

Killarna jobbade hårt, först hämtade vi Mika och byggtimmer på coop när vi ändå hade släp. Sen var det hem och börja lasta. Som tur var hade jag och Jocke dragit fram och sorterat det mesta i högar på fredagskvällen så det gick ganska smidigt att packa släpet.
Efter vi varit på återvinningscentralen hämtade vi Alexandra och åkte till oss och såg hockey, Sverige-Finland, grabbarna blev väl lite sura när deras lag förlorade så de fick arbeta bort ilskan med gruset och lägga på stockarna. Vi måste dock fylla upp med jord innan vi kan sätta fast de på plats. Viktor kom på sin motorcykel efter ett tag och hjälpte till :)
 
Det blev grillade burgare till middag vilket var riktigt gott efter en bra arbetsdag.
Tack snälla ni som hjälper oss, bättre vänner kan man inte ha :)

Lite bilder

Här kommer lite bilder på insidan av huset för den intresserade.. De andra två sovrummen kommer på bild när de är färdiga.
 
Köket
 
 
Vardagsrum efter takmålning, furutak förut.
 
Sovrum före och efter.
 
Badrum
 

Kattlådelåda

Har köpt en snygg förvaringsmöbel på ikea och gjort den till en kattlåda så man slipper se den fula plastlådan med sanden. Jag klädde insidan med vaxduk så det är enkelt att rengöra om det hamnar utanför, sen sågade jag ut ett lagom stort hål där de kan ta sig in. Tristan var lite skeptisk till en början men jag tror att han accepterat den nya lådan.
 

Ledig

Nu är jag, Anna, ledig fredag till söndag men det blir ingen vila. Igår räfsade jag klart det som är torrt på gräsmattan, plockade ihop en del av det skräp som ska köras bort imorgon. Ja, ni ser gruset på näst sista bilden.. det är en del att göra.
 
 
Idag har jag varit på ica börsen och köpt jord till odlingslådorna, tvättat Jockes bil och varit en sväng runt huset med Aniara. Nu ska jag antingen städa huset, putsa fönster eller spika odlingslådor.. med tanke på att det är närmare 21 grader idag så är jag inte så lockad av att städa i alla fall.
 
Maria: är du intresserad av dessa rostiga galler? Annars slänger vi de imorgon.

Grus, grus och grus.. +helgen

Vi har haft jättebra snöröjning i vinter, en granne som kör med traktor med snöslunga, det blir bra skottat men gruset har åkt med så det är flera liter grus uppe i diket och ännu mer in mot skogen. Som tur var hade det inte blivit så extremt mycket på gräsmattan men det tog ändå över en timme att plocka ihop det. Tänkte att det är bäst att göra innan gräset börjar växa och måste klippas. Nästa vinter får vi skotta själva till det frusit fast ordentligt så slipper vi kanske plocka grus.
 
På lördag kommer snälla Mika och hjälper oss att bära skrot som ska till soptippen, ska bli skönt att bli av det. Sen ska killarna gräva och sätta stockar efter uppfarten så gruset ska hållas på plats lite bättre, jag själv tänkte spika ihop odlingslådor och förbereda för plantering och plocka grus förstås. Vi ska få jordgubbsplantor av en på jobbet som måste få sig en plats och så ska vi få lite blandade blommor av Maria och Mikael. Bilder kommer sedan :)

Inköp och fynd

Börjar med inköpen, idag efter jobbet åkte jag till Coop och köpte en trädgårdsspade, en vattenslang med slangvinda (får kanske köpa till 20 meter slang till om det ska nå runt huset), en torkvinda, en lövräfsa och planteringsspadar samt handskar. Köpte även tvättsvampar så bilarna kan få sig ett välbehövligt bad.

 

Fyndet är detta, vad är det för buske som kommit fram från under snön? Korallkornell?


Kattgården

 
Vi har mätt upp den del av trädgården katterna ska få som sin, den blir hela 200 kvm, har gjort en enkel ritning för att visa hur vi har tänkt att det ska se ut. Det blir spaljer/plank/nät hela vägen runt med två breda grindar för att lätt kunna ta in och ut större saker. Vi kommer öppna en dörr från det framtida vardagsrummet på bottenvåningen och utanför den vill vi ha en uteplats, ev. inglasat uterum. Det stenlagda området i höger hörn ska vara med en pergola med klätterväxter som tak. Sen blir det säkert mer buskar och annat roligt för katterna att gömma sig i och klättra på.

Glada katter

Nu har vi ett gäng glada katter som får sitta ute och spana på fåglar :) Fick bli en specialare med haspen så den går att öppna från båda hållen.
 
 

RSS 2.0