Taket

Snart är ena sidan klar.
 
 
 
Ena sidan klar, vi är väldigt nöjda med arbetet :)
 

Portalen

Idag hade Jocke skruvat ihop portalen när jag var på jobbet :) På vänster sida är buskarna vi fått, det blir fler på högra sidan också.
 
 
Uppdaterat: Tack för buskarna,  de räckte perfekt :)
 

Det går framåt med taket

Igår rev de ner taket på sidan mot vägen, idag har de börjat byta takstolarna (en del var böjda) samt spika råspont. Igår började det naturligtvis regna när de rivit bort nästan allt, men det varade bara några minuter så det är nog ingen fara, det torkade nog idag när det varit så varmt och legat öppet hela förmiddagen. Smhi säger att det ska snöa imorgon förmiddag, men bättre det är regn, råsponten är nog på då så det är ju bara borsta bort innan pappen ska läggas.
 
Det blir en del skräp för Jocke att åka bort med till helgen så det får plats mer när de ska riva andra sidan. Detta är bara början av rivningen. Men visst syns det att det var på tiden att få det gjort? Det kommer bli så mycket snyggare med ny plåt m.m.
 

Trädgårdsarbete

Igår var våra goda vänner här och hjälpte oss att köra jorden, vi blev 9 stycken så det gick fort, hoppas det blir mindre blött på gräsmattan nu. Vi fick även ett par buskar av Maria och Mikael som vi planterat, vi ska få hämta fler och så ska vi köpa en portal, sen kommer bilder på det :)
 
Uppe i vänstra hörnet syns vår paviljong vi köpte på jysk, det är bara taket som ska på vid bättre väder, sen ska de utemöblerna dit.
 
Trädgårdsmöblerna vi köpte billigt förra året, nu slipade och oljade, bara soffan kvar. Slipmaskinen gick sönder så det är bara slipa för hand nu.
 
 

Takbyte + matjord

Nästa vecka börjar arbetet med takbytet :)

Idag har vi beställt 10 kubik matjord, för att fylla ut gropar i gräsmattan, göra jordgubbsland m.m. Vi får se hur långt det räcker. Jocke och goda vännen Daniel ska köra skottkärra hela helgen, jag får väl kratta ut jorden och göra det lättare arbetet :D

RSS 2.0